martes, 25 de mayo de 2010

"CAP A LA IGUALTAT"

ABRIL 2010

"CAMÍ CAP A LA IGUALTAT"

Amb motiu de la inaguració de l'exposició "Camí cap a la igualtat" organitzada per Esquerra Unida de Paiporta.

19 Abril 2010

Bona vesprada, primer que res, en representació de l’associació Dones Progressites de Paiporta, donar-vos les gracies per fer posible la nostra col·laboració en aquest acte.
Dir-vos que estem encantades en participar amb vosaltres, i en qualsevol col·lectiu que mostre preocupació per l’estat de desigualtat que es troba la dona en la societat actual. A més a més, i com a col·lectiu de dones, el nostre interés per canviar aquesta situció és major.
Les dones, malgrat els obstacles que hem hagut de superar per a poder participar a la vida asociativa, sempre hem estat preocupades i interesades a impulsar qualsevol iniciativa que afavorisca els canvis que es necesiten en aquesta societat. Aixó donc, els àmbits d’interés basats en l’experiència personal de les dones són un element característic del associacionisme femení.

Com a dones asociades desenvolupem la tasca de:
-Fomentar la igualtat de la dona en el ambit laboral, educatiu i cultural.
-Conseguir la plena participació de la dona en la vida comunitaria i política.
-Promoure estudis de la situació de la dona, com per exemple: l’escola de ciutadania en femení Maria Moliner.
-Denunciar casos concrets de descriminació per raó de sexe.
-Vetllar pels interesos de les dones i promoure iniciatives que permeten sensitbilitzar a l’opinió pública per a conseguir la igualtat real.

Com a associació ens és grat participar en tot alló que supose un avanç cap a la igualtat entre dones i homes i sempre lluitarem, malgrat, estar en una societat sexista com aquesta. Le dones tenim un doble paper, com a persones i com a afectades.

Com a dones ens sumem a l’homenatge que es fa aquesta vesprada a les pioneres i a més a més, sempre recolzarem tota acció que fomente una societat més justa.

Moltes gracies

No hay comentarios: